lauantai 11. heinäkuuta 2015

Reppureissaajat Fin5-viikollaRastiviikot edustavat pääasiassa suunnistuskansan lomailua rakkaan harrastuksen parissa. Liian kireät suunnistussukat ja otsapannat on jätetty kotiin ja kompassiranne on löysätty pykälää normaalia notkeammaksi. Toki hikipisaroita kirvoitetaan, pummeja harmitellaan ja menestymistä tavoitellaan, mutta ennen kaikkea aikaa vietetään yhdessä suuressa suunnistusperheessä. Niin Fin5 kuin Kainuun rastiviikko ovat jo tältä kesältä ohitse, mutta mikä olisikaan parempaa kuin hypätä kahden reppureissaajan, Essin ja Vilman, rinkkaan Fin5 suunnistusviikolle.

Neea pokkaamassa 1. päivän voittopalkintoa.
Lähettiin Vilman kanssa roadtripille Mynämäelle suunnistamaan. Koska oltiin vain kahestaan reissussa, niin päätimme kokeilla telttamajoitusta. Matka alkoi lauantaina ja välipysäkkinä toimi Lahti, jossa nukuimme yön pehmoisissa hotellisängyissä. Aamupalalla tankattiin koko viikkoa varten, jos vaikka trangian käyttö ei onnistuisikaan.

Sunnuntai oli kesän eka hellepäivä ja kaunis sää sprinttikisalle. Vilmalla ja miulla oli vielä sprintti hakusessa, mutta Neea näytti mallia voittamalla sarjansa 1. osakilpailun.Viikon paras uutinen kuultiin samana päivänä, kun selvisi, että telttailualueen lähellä olevan koulun keittiötä ja suihkutiloja saisi käyttää viikon ajan, mikä helpotti huomattavasti elämää.  

Sateenvarjollekin löytyi käyttöä auringon porottaessa.
Muut kisat tarvottiin ”kauniissa avokalliomaastossa”, joka osoittautui puskaksi ja harvennushakkuiksi. Tossu ei noussut tarvittavaa vauhtia, ja joka kisassa tuli vähän kämmäiltyä, tiistaina enemmänkin. Torstaina kolautin polveni kiveen, mikä aiheutti ongelmia kisassa vielä perjantainakin. Vilmalla taas kulki juoksu, mutta vaikea maasto vaati keskittymistä alusta loppuun, mikä ei aina onnistunut. Muut Vuokselaiset suoriutivat hienosti, vaikka rastipisteet olivatkin haastavia.

Mynämäki sijaitsee aivan Turun lähellä, joten välipäivänä käytimme mahdollisuuden hyväksi ja tutustuimme kaupunkiin. Kävimme elokuvissa, ja kiipeilemässä, syötiin hyvää kiinalaista ja otimme liikaa aurinkoa Ruissalon rantahietikolla. Kesän ensimmäinen hellepäivä pääsi yllättämään, joten viimeiset päivät kärvisteltiin palaneen selän kanssa rinkkoja kannettaessa.

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti