lauantai 19. marraskuuta 2016

Puheenjohtajan blogi: noin vuoden uutiset

Lähes vuosi on kulunut SK Vuoksen puheenjohtajannuijan varressa kiinni ja täytyy myöntää, että aika on kulunut kuin siivillä. Syyskokous häämöttää jo muutaman päivän päässä, joten on hyvä tehdä pieni katsaus kuluneeseen vuoteen ennen tehtävästä luopumista.

Tartuin SK Vuoksen peräsimeen tilanteessa, jossa tovi oltiin seurassa menty ilman puheenjohtajaa. SK Vuoksen pelastus oli ja on edelleen toimiva johtokunta ja sen ympärysverkosto, jonka ansiosta seuran vakituiset toiminnat ovat pyörineet lähes kitkattomasti.

Puheenjohtajan silmin vuosi on ollut työteliäs, opettavainen ja kiitollisuudentunnetta herättävä.
Opetusministeriön tuen avulla palkattu alueen seurojen yhteinen seuratyöntekijä Ville Saikko on luonut aktiivista ja laadukasta toimintaa etenkin nuorille, lasten suunnistustoiminta on mm. Anu Pohjamon taitavissa käsissä ja kuntosuunnistuksessa parivaljakko Nenonen & Miikki hääräävät milloin milläkin salanimellä. Jokapaikanhöylä Husun Heikki keskittyy vahvasti kilpailujen rakentamiseen ja talouspuoli ei pyörisi ilman Kanervan Anttia. Lisäksi on pitkä pitkä lista viikottaisessa toiminnassa ja kilpailuissa toimineita talkoolaisia. Seura todella koostuu sen jäsenistä. Jokainen laittaa kekoon oman kokoisensa panoksen omien resurssien ja motivoituneisuuden mukaan.

Seuran järjestämistä tapahtumista erityisesti mieleen on jäänyt juhannuksen helteissä käydyt MM-katsastukset, jotka oli tarkoitus toteuttaa minimipanoksin. Noh, tarkoitus oli ja meni, talkooväkeä oli lähes tuplavahvistus suunniteltuun ja palvelutkin tuppasivat paisumaan. "Hyvää yritettiin, mut priimaa pukkas tulemaan" oli jo aika lähellä niissä karkeloissa. :)

Jos vuotta katsoo taaksepäin urheilijan silmin, mieleenpainuvia kohokohtia ovat olleet monet yhteiset kisamatkat, suurviestit, leirit, yhteisharjoitukset ja seuran itse järjestämät kilpailut.
Talvella seuramme hiihtosuunnistuksen kestomenestyjät niittivät jälleen mainetta ja mitaleja, Tapio Peippo saavutti veteraanien MM-kullan Virossa "täydellisellä suorituksella", mikä on melkoisen harvinaista suunnistuksessa. Lisäksi 14-sarjalaiset Pohjamo & Korhonen napsivat mitaleja uuden lajivaltauksen pyöräsuunnistuksen parista. Ilahduttavaa oli nähdä myös tasonnostoa mm. suunnistuksen SM-sprintissä.

Toivottavasti kulunut kausi on ollut suunnistajille paljon muutakin, kuin mitalien hamuamista tai talkoita. Toivon, että vuosi 2016 on sisältänyt aikaa nauttia luonnosta, löytämisen iloa, onnistumisen elämyksiä, hikipisaroita ja yhdessä tekemisen tunnetta. Näitä samoja elementtejä toivotan myös tulevalle vuodelle!

Ainutlaatuisia elämyksiä: Jukolan alla luotsattavana oli Shanghain joukkue.
Itselleni suunnistus on ollut ja tulee olemaan tärkeä harrastus ja mielenkiinnon kohde. Elämänpolun ollessa murrosvaiheessa on aika jättää puheenjohtajuus ja keskittyä kasvattamaan uusia vikkeliä pieniä jalkoja näille suunnistajan askelmerkeille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti