perjantai 25. lokakuuta 2013

Suunnistuskauden lopetus NorjassaSuunnistuskausi sai mahtavan lopetuksen kisareissulla Norjaan. Matkaan lähti pieni ja innokas porukka: Osku, Atso, Essi, Vilma ja huoltaja Teemu. Monelle matka oli ensimmäinen kerta Norjassa ja fiilikset olivat odottavaiset. Myös jännitystä oli havaittavissa, sillä tiedossa oli Norjassa joka vuosi pidettävät, kansalliset ja suuret erikoispitkän matkan kilpailut.
Maisemat olivat hulppeat Holmenkollenilla.
Reissuun lähdettiin perjantaina 18.9. Ajoimme autolla Helsinkiin, josta lennettiin Osloon. Sieltä vuokrasimme auton ja ensimmäiseksi suuntasimme katsomaan Holmenkollenia. Matka suuren ja vieraan kaupungin läpi, ilman karttaa tai navigaattoria, ei kuitenkaan ollut aivan yksinkertaista. Auton ollessa täynnä suunnistajia perille kuitenkin löydettiin monien umpikujien ja sokkeloisten katujen jälkeen. Ilma oli aurinkoinen ja maisemat huipulla upeat. Seuraavaksi ajoimme 100 km Oslosta etelään päin, jossa sijaitsi motellimme. Tavarat huoneisiin heitettyämme suuntasimme lähimpään ravintolaan syömään. Viimeistään tässä vaiheessa jokainen sai itse huomata, että Norjan hintataso on paljon kotimaatamme korkeampi.

Hyvin nukutun yön jälkeen alkoikin kisoihin valmistautuminen. Pakkasta oli -3 astetta, mikä tuntui vielä kesän jäljiltä todella kylmältä. Maisemat, kilpailukeskus ja sen järjestelyt olivat pitkälti Suomen kaltaisia. Etukäteen oli myös katsottu että maasto ei tulisi olemaan vaikeaa, paljon polkuja ja pieniä mäkiä. Keskittyminen oli kovaa ja tunnelma tiivistyi lähtöhetken lähestyessä. Lopulta lähtölaukaus annettiin ja metsään rymisteltiin yhteislähdöllä. Itselläni edessä oli 2 kartan vaihtoa ja vajaan 13km kilpailu.
Viimeistä viedään - Osku, Vilma, Essi ja Atso.
Ensimmäisellä radalla tuli tehtyä paljon virheitä. Erkaannuin letkastani 4. rastilla, jossa itselläni oli eri hajonta. Muiden kadotessa iski kiire ja hätiköidessä tuli tehtyä typeriä huolimattomuus- virheitä, esimerkiksi rastien koodien kanssa. Sitten törmäsin Essiin ja yritimme yhdessä lähteä ottamaan muita kiinni. Keskittymiskykymme oli kuitenkin muualla ja kiirehtiessä rastit löytyivät mutkien kautta. 

Kilpailu käytiin yhteislähdöllä.
Seuraava rata oli kuin uusi kisa ja ajatukset sai hyvin nollattua. Rastitkin löytyivät nopeasti, eikä isompia virheitä tullut. Kolmannelle kierrokselle lähtiessä olo oli jo todella väsynyt. 5. rastille mennessäni unohdin katsoa lähtösuunnan ja siten rasti löytyi vasta viereisellä mäellä käynnin jälkeen. Kaikesta huolimatta oli maalisuoran ylittäessä voittajafiilis. Matkaa oli kertynyt kaiken kaikkiaan reilu 18 kilometriä ja aikaakin kulunut 2h 20min. Kilpailu oli ainakin itselleni oikein opettavainen. Pitkällä matkalla huomasi, että vaikka monta kertaa tuntui että ei jaksa juosta enää askeltakaan niin silti väsymys aina väistyi ja jostain löytyi voimia.
Loppumatka sujui nukkuen ja oikeiden tuulien ansioista lentokin kesti vain tunnin. Kaikille oli jäänyt matkasta onnistuneet ja hyvät fiilikset. Tähän oli hyvä lopettaa tämä kausi ja aloittaa valmistautuminen uusiin haasteisiin.

Tämän linkin takaa löytyy Essin GPS-seuranta. Vaatii Javan yms. mutta toivottavasti toimii..:) http://www.tulospalvelu.fi/gps/20131019BslitD17/
 
-Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti