keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Parhaat palkittiin RastitreffeilläLiisa ja maailmanmestari Mervi Pesu gaalaillassa.

Viime viikonloppuna, 15.-17.11, Silja Serenadella vietettiin Suomen Suunnistusliiton perinteistä palkitsemistilaisuutta Rastitreffejä. Laivan voi sanoa vilisseen suunnistuksen, pyöräsuunnistuksen ja hiihtosuunnistuksen makeinta kermaa, sillä paikalle oli päässyt useita maailmanmestareita ja MM-mitalisteja.
Palkinnonsaajien joukkoon kuuluivat myös SK Vuoksen Marjut Turunen (hiihtosuunnistuksen MM-viestipronssi) sekä Liisa Nenonen, D16-sarjan hiihtosuunnistuksen rankingvoittaja. Marjut leireili maajoukkueen mukana Levillä, eikä päässyt paikalle, mutta Liisa sen sijaan edusti tyylikkäästi seuraamme.
Liisa Nenonen, sinut palkittiin Rastitreffeillä D16-sarjan rankingin voitosta. Miten reissu meni?
Laivalla oli mukavaa, parasta oli etenkin Tukholmassa shoppailu. Oli myös hauska tavata Suomen ja maailman huippuja.
Toiko palkitseminen lisäpotkua tulevaan talveen?
Oli kiva saada palkinto ja toki se on hyvä tavoite myös ensivuodelle. Palkintorahat menevät varmastikin leireihin tai suksiin, joten tarpeeseen ne tulivat.

Kilpailukausi on jo kulman takana, jännittääkö?
En ole ajatellut vielä hirveästi tulevia kilpailuja. Parin viikon päästä Ylläksellä alkaa jo varmasti jännittää. Oma hiihtokausi starttailee huomenna täällä Imatralla ja sitä odotan innolla.

Mitkä ovat tulevan talven tavoitteesi, vai onko niitä?
En ole asettanut sen kummempia tavoitteita. Katsotaan nyt kuinka kisat lähtevät sujumaan. En ala stressaamaan esim. arvokilpailuista, vaikka hienoa niihin olisi taas päästä. SM-kisoissa olisi myös mukava pärjätä.

Aiotko kulkea veljesi suksenjäljillä vai pistää vielä paremmaksi kuin Lauri-veli aikanaan?
En luota omiin taitoihini niin paljon, että lähtisin Laurin sijoituksia haastamaan, mutta toki se on kaukaisena haaveena.

Mitkä ovat vahvuutesi hiihtosuunnistajana? Entä kehitystarpeet?
Suunnistus sujui ainakin viime talvena todella hyvin. Kehityin paljon kartanluvussa ja nopeiden päätösten teossa. Toivottavasti sama tatsi jatkuu on myös tänä talvena. Olen pyrkinyt kehittämään kaikkia fyysisiä ominaisuuksia tasaisesti.

Kuinka koulun ja urheilun sovittaminen on onnistunut?
Kyllä se on pääsääntöisesti sujunut ihan hyvin. Toki välillä on sellainen olo, ettei lenkille huvittaisi lähteä, mutta kyllä se talvella palkitsee varsinkin jos kisoissa pärjää hyvin. Silloin muistaa, että kaikki treeni on ollut vaivannäön arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti