keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kotron askelmerkit WCupin avaukseen



Hiihtosuunnistuksen maailmancup käynnistetään tulevana perjantaina Ylläksen maisemissa. Marraskuun aikaisesta ajankohdasta huolimatta olosuhteet näyttäisivät olevan turvattu parin viime viikon lumisateiden ansiosta. SK Vuoksesta mukana ovat Marjut Turunen ja Tuomas Kotro. Lisäksi Roosa Similä ja Liisa Nenonen pääsevät kokeilemaan vauhtiaan aikuisten kisoihin kansallisesta ryhmästä.
Tykkilumiladut ovat olleet avainasemassa.
Marraskuussa kuntoa on siis vielä hiottu kohti kuunvaihteen Ylläksen rupeamaa. Etelä-Suomen musta maa ajoi viikolla 45 monet maajoukkuehiihtosuunnistajat omatoimiselle leirille Rovaniemelle, mukaanlukien allekirjoittaneen.
Sauvarinteessä haettiin kovuutta - ja happoja.

Tievan urastolla sai kartanluku- ja urahiihtotuntumaa!
Rovaniemellä oli tuolloin huippukunnossa oleva ensilumenlatu, joten leirin pääpaino olikin hiihtotuntuman hakeminen lumella. Omalta osaltani leiri kesti 9 päivää sunnuntaista 1.11. maanantaihin 9.11. Pääharjoituksina leirillä tein maanantaina VK1 hiihtämällä 8x8min /3min, keskiviikkona MK sauvarinne 6x4min /6min sekä lauantaina hiihto kisavauhdilla 9x4min /3min. Rovaniemeltä suuntasin Lappeenrantaan ja hetkeksi myös koulunpenkille. Onneksi myös Imatralla oli ensilumenlatu avattu sillä välin!

21. marraskuuta moni hiihtosuunnistaja testasi vauhtiaan maastohiihdon Suomen Cupissa Rovaniemellä, niin myös minä. Hiihtokisa viikkoa ennen Ylläksen kisoja toimi hyvänä karstan polttona. Täytyy sanoa, että tuli kyllä itselleni ihan tarpeeseen. Sen verran oli meno kylmää vielä ladulla.
Rovaniemeltä suuntasimme Saariselälle koko maajoukkueen voimin. Ryhmä Urpalainen loihti meille loistavan harjoitusurastoston Tievatuvan  maastoon. Focus oli täten teknisissä karttatreeneissä ja lajituntuman viimeistelyssä.
Tänään siirryimme Ylläkselle. Huomenna on vuorossa vielä suksien testausta, sekä model event. Perjantaina päästään vihdoin itse hauskuuden pariin!
-Kotro
Kisoja voi seurata osoitteista
http://ensilumenrastit.fi/2015/
http://www.kestavyysurheilu.fi
http://orienteering.org/time-schedule-for-skio-world-cup-opening-round/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti