torstai 29. elokuuta 2013

Aikamiespoika KotroTuomas Kotro

Syntynyt 22.11.1993.
Kotoisin Kotkasta.
Siirtyi Kymin Suunnistajista SK Vuoksen riveihin noin 5 vuotta sitten.
Valmentaa itse itseään, taustapiruina hääräävät isä Petri Kotro ja Anssi Juutilainen. Lisäksi maajoukkueesta saadut vinkit auttavat treenien suunnittelussa.

Millainen harrastustausta sinulla on? Oletko aina tiennyt päälajisi?
Pienestä pitäen olen hiihtänyt, suunnistanut ja harrastanut useita palloilulajeja, kuten jalkapalloa ja salibandya. 14-sarjan jälkeen kiinnostuin hiihtosuunnistuksesta ja päälajiksi se kehittyi 18-sarjassa. Kesäsuunnistus on kuitenkin edelleen vahvasti mukana menossa ja yritän pärjätä siinäkin mahdollisimman hyvin etenkin näin syksyllä. Pääpaino on kuitenkin talvessa ja sen vuoksi teen kompromisseja, jotka palvelevat hiihtosuunnistusta.

Kuinka harjoituskausi on lähtenyt käyntiin armeijan jälkeen?
Toukokuussa armeijan loputtua huilasin, kesäkuussa tein kesätöitä ja illalla kävin lenkillä. Heinäkuusta lähtien olen harjoitellut taas tiiviisti. Lahden urheilujoukot oli ehdottomasti paras ratkaisu armeijankäynnin kannalta. Meillä oli hyvä treeniporukka, sillä hiihtolajien edustajia oli useita.

Oletko muuttanut harjoittelussa jotakin nyt pääsarjaan siirryttäessä?
Pieniä muutoksia olen tehnyt harjoitteluun. Harjoitusmuodot ovat säilyneet samana, mutta harjoitukset olen tehnyt kovemmalla vaatimustasolla.

Olet nyt toisella aikuisten hisumaajoukkueen leirilläsi. Mikä on suurin ero junnuleirien ja aikuistenleirien välillä? Kestätkö menossa mukana?
Junnuleirillä itse olin mallina nuoremmille urheilijoille, nyt asetelma on päinvastoin eli itse yritän ottaa oppia vanhemmilta konkareilta. Harjoitukset aikuisten leirillä ovat vaativampia ja taitopuoli on enemmän esillä. Junnuleirit olivat paljon Vuokatissa, aikuistenleireillä maisemat vaihtuvat ja taitoa tulee sitäkin kautta enemmän. Hyvin olen kestänyt leirien harjoituksissa kyydissä, ei ole tullut shokkia, että kovaa mentäisiin.

Tiesitkö, että leireillä on aina mahdollisuuksien mukaan miesten ja naisten välinen kakkukisa. Millä kakulla aiot päihittää naistenjoukkueen?
Staffanin perinneresepti on luotettua tavaraa. (Paljastetaan lukijoille, että kyseessä on Jaloviinakakku.)

Aloitit opiskelun Lappeenrannan AMK:ssa konetekniikkalinjalla. Koetko opiskelupaikkakunnalle muuton haasteena vai mahdollisuutena?
Muutto oli helpompaa kuin etukäteen ajattelin. Kyllä koen sen mahdollisuutena. Uudet maisemat tuovat piristystä treeneihin.

Onko soluasunnon roolit jo jaettu seuratoverien kesken?
Eipä meillä mitään rooleja ole. Jokainen tulee ja menee miten tahtoo. Pyritään kyllä yhteislenkkejä tekemään.

Mitkä ovat ensikauden tavoitteesi?
Vaikea sanoa sijoitustavoitteita. Yritän nostaa omaa tasoani ja tietysti pyrin haastamaan maajoukkuekävijöitä talven kisoissa. Ylläksen maailmancup tulee niin aikaisin, että ei kerkeä omilla kisanäytöillä valintoihin vaikuttamaan. Se (Ylläksen MC) ei kuitenkaan ole kauden pääkilpailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti