tiistai 27. elokuuta 2013

Ski-O WeekendsSki-O Weekend on jälleen taputeltu ja hiihtosuunnistuksen maajoukkueleiri Joensuussa polkaistaan käyntiin hetken päästä rullasuksisählyn merkeissä. Ai mikä ihmeen Ski-O Weekend? Päävalmentaja Eivind Tonna lanseerasi kaudelle 2013-2014 eri paikkakunnilla noin kerran kuussa tapahtuvan viikonloppuleirin, joissa harjoituksista vastuussa ovat urheilijat itse. Paikkakunta on siis määräytynyt sen mukaan, kuka on ottanut viikonlopun järjestysvastuulleen ja majoitukset yms. on jokainen hommannut itse. Nyt vetovastuussa ovat olleet pääasiassa maajoukkueurheilijat, mutta harjoitukset ovat olleet avoimia aivan kaikille! Harmittavan vähän esim. paikallisten seurojen junnut ovat treeneihin lähteneet mukaan, liekö syynä ennakkoluulot kesähisua kohtaan..?

Tänä kesänä toukokuussa Kuopiossa Sonja Mörsky veti tiukkaa rullahisua, pyöräsuunnistusta ja sprinttisuunnistusta. Heinäkuussa teknistä osaamista treenattiin Jyväskylässä Häkkisen Jannen ja Keuruulla Sonjan sekä Leppäsalmen Milkan järjestämällä leirillä. Elokuun 23.-26. päivä H-P Pukema teki Kouvolan seudulle haastavia rullahisutreenejä sekä vähän leppoisampia pyöräsuunnistustreenejä. Joku saattoi meidät Nuorten Jukolassa bongatakin paikalle saapuvaa yleisöä hämmentämässä… Syyskuun 27.-29. päivä kutsuu Turku ja Paimio.

Leiriohjelma on koostunut pääasiassa teknisistä treeneistä ja urheilijat ovat pyrkineet ottamaan uusista maisemista aina kaiken irti. Esim. päiväohjelma:
ap Rullahisu (parisprintti/yhteislähtö, 4 hajontalenkkiä putkeen/2xsprintti takaa-ajolähtönä)
ip MTB-O (pyöräsuunnistus omatoimisesti tai pienissä ryhmissä, jolloin eri reitinvalintoja on päässyt testaamaan/vertaamaan)

Monesti hiihtosuunnistajat saavat osakseen silmien pyörittelyä ja kommentteja ”eiks riitä et kesällä suunnistetaan ja talvella hiihdetään?” Vastaus on EI! Kesäajan hiihtosuunnistustreenit tarjoavat sellaista vauhdin hurmaa (ja kauhua) sekä teknistä osaamista ja kartanlukutekniikkaa, mitä hiihtosuunnistuksessa vaaditaan, mutta mitä kesäsuunnistuksesta ei saa.

Alla on linkki Kuopion ski-o weekendin koosteeseen. Kouvolasta materiaalia on todella reilusti, joten koostekin tulee olemaan hulppeampi! :)

Kouvolan ski-o weekend on ollut henkisesti raskas, sillä etenkin rullahisut on olleet todella vaativia ja treenitilanteet paineistettuja. Monella rupesi viimeisessä suhteellisen helpossa rullahisussa ajatus tökkimään sen verran pahasti, että viimeiset vedot jäivät tekemättä... Niinpä tuleva maajoukkueleiri sisältää enemmän perustreeniä  eikä karttaa ole edes joka lenkillä mukana. ;)


Leiriterveisin,
Anni ja Marjut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti