maanantai 29. heinäkuuta 2013

JuhlahumuaMenestyksennälkäisen urheilijan arki pyörii harjoittelun, syömisen, levon ja kenties opiskelun/työn ympärillä. Välillä on hyvä nähdä kavereita ja mahdolliselle parisuhteellekin pitäisi löytää aikaa. Kulunut viikonloppu palautti yksien häiden ja kolmien rippijuhlien muodossa varmasti monen vuokselaisen mieleen sen, että hikisen arjen keskeltä voi hypätä välillä pois ja antaa juhlahumun viedä mennessään…

Lieksalaislähtöinen joensuulaisvahvistus Simo Turunen sanoi lauantaina ”tahdon” Hämeessä. Juhlissa mukana oli pieni iskujoukko (Toiviainen, Kotro ja tietysti Marjut-sisko) ”seuran lippua heiluttamassa”. Suunnistus oli vahvasti esillä häissä mm. polttarikoosteiden ja pihasuunnistuksen muodossa, mikä sai itseni jälleen kerran ajattelemaan sitä, kuinka urheilijan pyrkimykset kavuta huipulle tarvitsevat myös lähipiiriä ja tukijoukkoja. Simolla nämä tukijoukot ovat ainakin kunnossa, sillä nykyinen vaimo on hyvin mallikelpoinen kisakannustaja ja arjen huoltaja. Toivottavasti tuore rouvakin nähdään kartta kourassa tulevaisuudessa. Talvella SM-sprintin menestyksen jälkeen muistan Simon kertoneen, että ”nyt, kun on saanut elämänarvot kohdilleen eli perheen, työn ja urheilun tasapainoon, suksikin kulkee paljon paremmin, kun se hisu ei ole enää ainut asia maailmassa. Menosta on tullut rennompaa ja elämästä nauttii enemmän.” Viisaita ja kantapään kautta opittuja sanoja Turusen pojan suusta. Pihasuunnistus sujui muuten sen verran mallikkaasti, että kilpailuorganisaatio lupasi hoitaa seuraavien Eukkorastien järjestelyt..;)

 
Sunnuntaina taasen seuran ”pikkutytöt” Liisa, Roosa ja Sonia viettivät konfirmaatiojuhlaa. Nuoren elämässä rippikoulu on edelleen yksi oleellinen etappi ja askel lapsuudesta kohti aikuisuutta. Kuten kuvastakin näkyy, viimeistään nyt on jo korkea aika myöntää, että näiden nuorten neitojen lempinimi ”pikkutytöt” alkaa olemaan menneen talven lumia.
Nauttikaa kesästä ja kuunnelkaa Mambaa! Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä...
-anni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti