sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kainuu käyntiinKainuun rastiviikko ja samalla MM-kisat polkaistiin käyntiin Sotkamon Kumpulassa. Ensimmäisenä kisapäivänä kilpailijat saivat alleen vauhdikkaan ja melko suuria korkeuseroja sisältäneen kangasmaaston. Kainuuseen on saapunut kenties MM-kisojen innoittamana huomattavasti tavallista enemmän suunnistajia ja myös SK Vuoksi oli edustettuna 52 osanottajan voimin.

Mukana oli naisten yleisessä sarjassa jopa kaksi ensikertalaista Kainuun Rastiviikon kävijää. Anni Toiviainen ja Marina Ivanova pääsivät kokemaan D21A-sarjassa ensimmäistä kertaa rastiviikon tunnelman. Marina vertasi Imatran Fin5-rastiviikkoa, Jukolaa ja tämänpäiväistä Kainuun rastiviikon osakilpailua tunnelmaltaan hyvin samankaltaisiksi. Väenpaljous, hieno sää ja kilpailun jännitys loivat hyvää henkeä ja maasto oli erinomainen suunnistaa. Etenkin loppumatkasta väkeä oli menossa paljon samoille rasteille, joten heidän apuaan pystyi hyödyntämään. Anni lisää, että myöhemmin lähteneillä polkujakin oli ehtinyt syntyä ja niistä sai myös apua. Toisaalta rasteja oli runsaasti ja piti olla hyvin tarkkana mihin on menossa.

Marinalle tärkeintä on nauttia suunnistuksesta ja pitää hauskaa. Sijoitustavoitteet eivät ole minulle tärkeintä, vaan hyvänolon tunteen saaminen kisan aikana. Annille tavoitteet selkenivät ensimmäisen kilpailun jälkeen, kun tahmealla suorituksella irtosi 16. sija. ”Kyllä vähintään 10 sakkiin on muissa kisoissa tavoiteltava, suunnistuksen koossa pitäminen ja juoksuvauhdin löytyminen ovat tärkeitä tavoitteita. Suoritusvarmuutta ja kovia treenejä täältä haetaan.”

Välipäivinä Anni aikoo tehdä hyviä treenejä Vuokatin maastoissa talvikautta ajatellen. Myös maanantain sprintti on päästävä katsomaan ja muutenkin MM-kisoja on mukava seurata niin paljon kuin mahdollista. Marinalle sen sijaan suunnitelmat ovat vielä hyvinkin avoinna. ”Olen lomalla!” hän huudahtaa.
Kysyttäessä Marinalta suosikkeja MM-kisoissa joutuu hän hetken aikaa miettimään. Uskon, että miehissä venäläiset vievät miehissä ja suomalaiset naisissa. Diplomaattinen vastaus.

Huomenna Kainuussa on siis välipäivä ja MM-kisoissa ohjelman täyttää sprintin karsinta ja finaali sekä MM-kisojen viralliset avajaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti