perjantai 5. syyskuuta 2014

Hiihtosuunnistusmaajoukkue Joensuussa 23.-29.8Syksyn leiritys käynnistettiin hiihtosuunnistusmaajoukkueen osalta Joensuussa. Tällä kertaa pääpaino oli erityisesti fyysisessä perusharjoittelussa. Leiri sisälsi määrällisesti paljon pitkiä ja rauhallisia treenejä, kuten pyöräilyä,pyöräsuunnistusta, juoksua ja tietenkin rullahiihtoa.

Lauantaina leiri alkoi rauhallisesti pyöräsuunnistustreenillä. Illalla lisäksi lyhyt keskustelu tulevan viikon ohjelmasta.

Sunnuntaiaamusta lähtikin homma sitten kunnola käyntiin rullahisuvedoilla Niinivaaran sprinttikartalla. Harjoitukseen kuului 5 kappaletta noin 7 minuutin rataa, jotka vedettiin muutaman minuutin palautuksella. Mielestäni ehdottomasti parasta lajiharjoittelua hiihtosuunnistajalle kesäaikaan. Iltapäivällä oli vuorossa hardcore, eli keskivartaloon keskittyvä voimaharjoitus.

Maanantaina oli vuorossa puhdas pk-päivä. Aamulla kävimme tutustamassa Joensuun lenkkipolkuihin maastopyörillä. Iltapäivällä rullasukset jalkaan ja Pärnävaaralle hiihtotekniikkaa hiomaan.

Tiistaina taas keskityttiin voimantuottoon. Aamulla jaloista kaikki irti legstrongin voimin. Kyseessä siis loikkaharjoitus, johon sisältyy juoksu pyrähdyksiä, hyppelyitä, erilaisia askelkyykkyjä, sekä tietenkin juoksuloikkia. Jaloille erittäin hyvä voimaharjoitus, joka tekee hyvää myös juoksulle. Harjoituksen ideana kehittää kykyä tuottaa nopeasti voimaa.
Illemmalla jatkettiin voimateemalla, mutta siirryttiin jaloista keskivartaloon ja käsiin. Päivän loputtua oli toden totta tyhjä olo.

Ajolinjojen treenaamista kartingissa.
Keskiviikkona tuorein jaloin ylös sängystä ja pelaamaan rollerskihockeya. Mikä olisikaan parempi tapa kehittää suksinäppäryyttä kuin katulätkä rullasukset jalassa. Iltapäivällä palauteltiin jalkoja rauhallisella karttatreenillä. Illalla puolestaan oli vuorossa extraohjelmaa, nimittäin leiriporukan Go Kart kilpailu. Pahinta kilpailuviettiään pääsi todenteolla purkamaan tässä lajissa.

Torstaiaamuna ohjelmassa combisession, johon yhdistettiin tällä kertaa maastopyöräily ja rullahiihto. Pyörällä Pärnävaaralle, rullasukset jalkaan ja maanantain tekniikkavinkit takaisin mieleen. Iltapäiväkahvin jälkeen alkoikin hiipiä jännitystä kehiin, sillä leiriporukkamme itseluottamus alkoi kohota jo korkeuksiin, ja puheet maailmanennätysyrityksestä alkoi levitä. Siispä lähin juoskurata oli löydettävä. Tavoitteena 12 minuuttia 37 sekuntia ja 5000 metriä.
Kello pysähtyy 12:14.85 ja tavoite on lyöty. Tarkennettakoon vielä, että juoksu tapahtui tuulisissa olosuhteissa, käsiajanotolla ja kuuden miehen viestinä;)

Perjantaiaamu ja herätessä on kevyt olo. Ohjelmassa 15 x 4min tasatyöntövedot 1 minuutin palautuksella. Teemana itselläni kädet tyhjäksi. Mennään yhdeksännen vedon lopulla ja itselläni tuntuu, että kädet = empty. Seuraava ajatus: nyt venytetään omia rajoja. Tähän jos mihin on palkitsevaa lopettaa leiri.


Tuomas Kotro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti