lauantai 20. syyskuuta 2014

Spurttia ja sporttia Hollolassa - SM-sprintin muodossaSuunnistuksen SM-sprintit kilpailtiin 20.9.2014 Hollolassa.

Hollolan keskustan ympäristö tarjosi loistavat puitteet vaativalle sprinttisuunnistukselle ja ratamestari Juhani Jaskari oli onnistunut ratojen laadinnassa hienosti. Osalla sarjoista radat olivat aavistuksen ylimittaisia ja ruuhkanpoikasia pääsi syntymään johtuen suurista osanottajamääristä ja aavistuksen niukasta rataskaalasta. Kaiken kaikkiaan mahtavat kilpailut, jotka vaativat tiukkaa suunnistuskontrollia, erittäin huolellista reitinvalintaa ja vauhdikkaita jalkoja.

Myös kilpailukeskuksen valinnassa oli onnistuttu erinomaisesti. Tiivistunnelmainen torialue tarjosi hienot puitteet seurata kilpailua ja olipa palvelutkin kohdillaan. Makkaraperunagrilli, torikauppiaat ja kauppojen palveluita unohtamatta takasivat tyytyväiset ilmeet kilpailijoille ja kisaturisteille. Aamulla monen silmät alkoivat kiilua (ehkä hieman eri syistä), kun kisakeskuksen laidalta bongattiin S-Market, Punnitse&Säästä sekä Suomen versio Systembolagetista.

Tässäpä vielä muutama päivään kiinteästi liittyvä luku:
1949. Uusi osanottajaennätys suunnistuksen SM-kilpailuissa. Sprintti kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, kynnys osallistua sprinttaamaan on matala ja yhdistetyt kilpailut R1 ja R2 ryhmille takaavat sen, että monesti R1 ryhmän kisoissa huoltajan rooliin ”tyytyvät” pääsevät myös ulkoiluttamaan tossujaan numerolappu rinnassa.

10:29. Myös sarjat H14 ja D14 olivat mukana sprintin SM-kilpailuissa mittelemässä mitalien väreistä. D14 sarjan voittaja vastasi päivän nopeimmasta finaalisuorituksesta ajalla 10.29.

17,5. Suunnistuksen vaatetusta koskevat sääntömuutokset ja ajan trendi ovat edesauttaneet suunnistajien vaatetuksen muuttumista yhä trendikkäämmäksi. 17,5 cm on oikeaoppisten sprinttishortsien lahkeen pituus. Älkääkä unohtako Zeropointeja (pitkävartisia ja usein hyvin värikkäitä kompressiosukkia)! ;)Atso spurttaa loppusuoralla.
1:200. Karsinta sulkeutui 10.00 ja moni kilpailija tuskaili etukäteen kuinka ajan saisi menemään, kun oma lähtöaika lähenteli puolta päivää. Onneksi kisajärjestäjät olivat keksineet suunnistajille monenlaista ajanvietettä karsinta-alueelle. Ehdottomasti suosituin viihdyke oli vessajonossa seisoskelu. Lähes 2000 kilpailijaa ja 10 bajamajaa samaan aikaan samassa paikassa takasivat sen, että jonossa seisottiin. Osa rupatellen tuttujen kanssa, osa syventyi omiin mietteisiinsä ja osa takuuvarmasti keskitti ajatuksensa otsassa sykkivään kuplaan. Kaikki eivät tietenkään tyytyneet vain seisoskeluun. Suosittua ajanvietettä oli myös ”etsi puska”-leikki, joka osoittautui yllättävän haastavaksi karanteenialueella – etenkin naisille.

SK Vuoksella oli mukavankokoinen kööri haastamassa itseaan sprintin sokkeloissa. Mitaleja taikka plaketteja ei tänään sadellut, mutta muutama mukava sijoitus kylläkin... Päivän tulokset löydät tästä: Tulokset SM-sprintti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti