tiistai 14. lokakuuta 2014

25mannassa hymyä ja aurinkoaPitkän tauon jälkeen SK Vuoksi osallistui 25mannaan. Tavoitteena oli lähteä hakemaan hyväksyttyä suoritusta ja onnistumisen elämyksiä.

25manna kilpailtiin kuluneena viikonloppuna Ruotsissa Haningenissa ulkoilualueella, vain 25 km Tukholmasta etelään. Kilpailualue koostui pienipiirteisistä mäkialueista, mäkien välisistä soista sekä runsaasta polkuverkostosta. Polkujen runsaus oli toisille haaste, toisille helpotus. Myös rastipisteiden kanssa sai olla tarkkana, jotta oma lippu löytyi sujuvasti. Ruotsalaiseen tapaan pienipiirteisiä alueita oli paikoin yksinkertaistettu hyvinkin ronskilla otteella ja samaistamisvirheiden riski oli suuri tämäntyyppisessä maastossa.

25mannan luonteeseen kuuluu, että joukkueessa on pääsarjalaisten lisäksi myös junioreja ja ikäsarjalaisia. Tänä vuonna SK Vuoksen joukkue oli tietoisesti pääasiassa junioripainotteinen, kokeneita kehäkettuja toki unohtamatta. Uusien elämysten tuottaminen ja seurahengen kohottaminen olivat matkassa varsinaista lopputulosta tärkeämpiä. Se, että mahdollisimman moni koki uudenlaisen suunnistuselämyksen ja onnistumisen tunteen, on mielestäni arvokkaampaa, kuin sijoitustavoitteet. Kirkkaalta taivaalta paistanut aurinko ja lämminhenkinen tunnelma loivat loistavat puitteet onnistuneelle suunnistuspäivälle ja sellainen siitä myös tuli!

Seuramme leirissä pitkin päivää toistui mantra ”tärkeintä on hyväksytty suoritus, kaikki muu on plussaa”. Syy tähän juontaa edellisiin 25mannan reissuihin lähes 10 vuoden taa, jolloin hyväksyttyä suoritusta ei tahtonut saada puhumalla eikä edes tuomareita lahjomalla, vaan hylsyjä tuli vuosi toisensa perään. Tänä vuonna ”kolmen piipin taktiikka” toi tulosta ja niitä plussia eli muitakin ilonaiheita löytyi. Hattua nostan erityisesti meidän junnukaartille Neea, Eetu, Niilo ja Eeka, jotka osoittivat kylmähermoisuutta ja suoriutuivat urakastaan mainiosti. Toivoa siitä, että SK Vuoksesta nousee vielä eteviä metsämenijöitä todellakin on.

Toki matkaan mahtuu monia muitakin elämyksiä kuin itse suunnistus. Monelle jäi varmasti mieleen esimerkiksi paikallisjunalla liikkuminen kisapaikalle ja laivalla vietetty aika. Näinhän sen täytyy mennäkin.

Kuten Robinkin laulaa: ”Meil on hyvä jengi koossa taas, ei todellakaan olla synnytty ottaamaan. Tää on parasta just nyt, tää on parasta just nyt!”

Tästä pääset kurkkaamaan 25mannan kuvagalleriaan: 25manna kuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti