sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Taitoa ja tekniikkaa Vuokatin lumilla
Leiri saatu päätökseen - thumbs up!


Hiihtosuunnistajien haastajaryhmän perinteinen syysloman leiri on juuri saatu päätökseen. Takana on neljä onnistunutta leiripäivää Vuokatin erinomaisissa maastoissa ja upeassa aurinkoisessa pikku pakkasessa. Nyt taivaalta tulee räntää ja vettä, joten kotiin paluukaan ei oikeastaan harmita…
Haastaja-ryhmän leirit ovat pyörineet viisi vuotta pääasiassa SK Vuoksen ohjaajavoimin. Kiitettävänä apuna ovat toki olleet Pekat Pulkkinen ja Valkonen. Leirit ovat tarjonneet liiton valmennusryhmään kuulumattomille nuorille hiihtosuunnistajille mahdollisuuden lajinomaisiin harjoituksiin, mutta ilahduttavan hyvin etenkin nuorten MM-ryhmä on ottanut leirit osaksi omaa leiritysohjelmaansa. Ohjaajien tavoitteena on ollut näyttää esimerkkejä erityyppisistä hisuharjoituksista niin sulalla kuin lumella. Vuokatin ensilumenlatu, runsaat polkuverkostot sekä vaaran nousut luovat erittäin monipuoliset ja ns. varmat harjoitusolosuhteet niin kesällä kuin syksyllä.
Mutta palataanpa vielä hetkeksi juuri päättyneeseen ensilumenleiriin. Leiri alkoi keskiviikkoiltana kevyellä iltajumpalla ja ohjeistuksella tulevan leirin käytäntöihin. Totuttuun tapaan aamuisin klo 7.15 alkoi hiihtoharjoitus, johon oli liitetty suksiketteryyttä, tasapainoa, laskurohkeutta, sprinttejä, hisutasuria ja/tai kartanlukua. Aikaisella aamulla on varmistettu rauhallinen ja parhaassa mahdollisessa kunnossa oleva latu. Epäinhimilliselle kuulostava aamuherätys on uponnut nuoriin urheilijoihin yllättävän hyvin ja parhaat puolet on omaksuttu erinomaisesti. Liisakin totesi, että ”on ihan parasta, kun saa syödä kunnon aamupalan ja pääsee nukkumaan aamupäikkärit treenin jälkeen!”
Iltapäivän treeninä oli kartanlukua kehittäviä harjoituksia, kuten muistisuunnistusta, normaalia suunnistusta polkurikkaassa maastossa ja corea yhdistettynä nopeisiin reitinvalintatehtäviin. Lisäksi sunnuntaiaamun kruunasi perinteinen leiriviesti, jossa kilpailtiin hiihdon ja sauvajuoksusuunnistuksen yhdistelmäkilpailussa pareittain.
Seuraava haastaja-ryhmän leiri on marraskuussa Vuokatissa yhdistettynä hisun VOL-leiriin. Silloin luvassa on jälleen runsaasti suksilla oloa ja taiturointia kartan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti