perjantai 5. joulukuuta 2014

Maajoukkueilla loisto-olosuhteet Saariselällä


Alamäkivedot ja loppupalauttelu

Aikuisten ja nuorten maajoukkueryhmät leireilivät Saariselällä SK Vuoksen väellekin niin tutussa Tievan Tuvassa ja sen ympärysmaastoissa. Valmentajat Tonna ja Autio loihtivat loistokunnossa olleen laajan uraston, jota hyödynnettiin hyvin aktiivisesti koko leirin ajan. Säätkin suosivat koko viikon ajan, ainoastaan yhtenä päivänä elohopea laski alle 10 pakkasasteen.

Leiri alkoi lauantaina 29.11 ja kartan kanssa tehtyjä uratreenejä oli joka aamupäivä. Sunnuntaina sprinttivetoja, maanantaina käytävää sekä tiukkaa rastinottoa ja tiistaina kestävyyttä koeteltiin pitkänmatkan yhteislähtökilpailulla. Keskiviikkona vuorossa oli huijauksen omaisesti alamäkiharjoituksena markkinoitu treeni, jossa ajallinen painopiste kääntyi kyllä ylämäkitaaperruksen puolelle. Torstaina samaisessa mäkisessä maastossa oli neljä noin 10 minuutin vetoa, jossa pareittain tai pienissä ryhmissä koeteltiin hermojen pitävyyttä ja vauhtia.

Urahiihto on lihaksille alkuun melkoinen shokki, joten päivän toinen harjoitus on ollut kevyttä pertsaa tai juoksua. Hölläily tulee jo tässä vaiheessa harjoituskautta muutoinkin tarpeeseen, sillä katsastuskilpailut EM-kilpailuihin ja nuorten maaotteluun lähestyvät 13.-14.12 Ylläksellä järjestettävien Ensilumen rastien yhteydessä. Suomalaisten tilanne on tässä vaiheessa harjoituskautta erinomainen, sillä maajoukkueet ovat päässeet tekemään lajinomaisia harjoituksia paremmissa olosuhteissa, kuin yksikään toinen maajoukkue. Eivind Tonnan sanojen mukaan ”olemme nyt joukkueena pienen askeleen edellä muita joukkueita, mutta haasteena tulee olemaan tuon pienen etumatkan säilyttäminen koko kauden ajan”.

Urilla riitti lunta
Ensilumen rasteja siirrettiin viikolla eteenpäin sääennusteiden näyttäessä lumipulaa, joten maajoukkueurheilijat ovat olleet tiukan valinnan edessä. Lähteäkö välillä takaisin etelään vai ollako kaksi viikkoa putkeen pohjoisessa? Varmaa on ainakin se, että siirto vaikuttaa oleellisesti tapahtuman osallistujamääriin, sillä monien seurojen majoitus loppuu jo ennen kilpailuja, niin myös SK Vuoksella. Toiveissa kuitenkin on, että Ylläksellä pystyy tekemään laadukkaita treenejä sekä hiihtäen että harjoitus-urastolla.
Suut makiaksi pikkujouluissa

Olkaa kuulolla, sillä SK Vuoksen lumileiri Ylläksellä on jo alkanut ja terveisiä tuolta leiriltä tullaan varmasti kuulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti