maanantai 16. toukokuuta 2016

Seuratoiminnan kuulumisia kesäkauden alkutaipaleellaBlogirintamalla on viime aikoina ollut hiljaista, mutta tämä ei suinkaan ole johtunut laiskoista liikkeistä, vaan jopa pienoisesta kiireestä tapahtumarikkaan kevään ansiosta. Kesäsuunnistuskausi on pyörinyt noin kuukauden verran ja toimintaa on ollut moneen lähtöön ja monenlaiseen makuun. Hippo-suunnistuskoulu, Vuoksirastit, fysiikkatreenit, taitoharjoitukset, tiivis kevään kilpailukalenteri, World Orienteering Day, koulukäynnit, akatemian aamutreenit, hiihtosuunnistuksen EM-kisojen järjestelyt ja kevään leirit ovat täyttäneet seuralaisten kalentereita enemmän tai vähemmän. Seuran nettisivuilta löytyy ajantasaista tietoa kaikista seuran harjoituksista ja kesän kilpailuista. Suosittelen kurkkaamaan!
Tulevana kesänä SK Vuoksi järjestää aikuisten MM-katsastukset juhannuksena perjantaina Kaakkolammen ja sunnuntaina Muuramäen maastoissa. Eukkorastit pidetään Kaakkolammella lauantaina 6.8 ja alueen nuorten rastiviesti 16.8. (paikka vielä avoinna). Kesäkisojen jälkeen katseet siirretään tiukasti kohti talvea ja hiihtosuunnistuksen arvokisapakettia. 6.-12.2.2017 kannattaa merkata kalenteriin. Kyseessä on suuret kansainväliset kisat, joita kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan ja kannustamaan SK Vuoksen huippu-urheilijoita mitalikantaan! Toisaalta kyseessä on myös suuri talkootyön ponnistus, jonka tulojen avulla pystymme taas turvaamaan seuran perustoiminnan ja nuorten urheilun tukemisen useammaksi vuodeksi.
Ja takaisin seuratoimintaan… Elokuussa 2015 Etelä-Karjalan seurojen yhteinen seuratyöntekijä Ville Saikko aloitti toimessaan. Villen panos seurojen yhteistyön tiivistämisessä, harjoitusten kalenteroinnissa ja esim. taitoharjoitusten teossa on ollut arvokasta.  Alusta asti Villen työkuvaa suunniteltaessa on pyritty siihen, että Villeä ei palkata tekemään normaalia seuratyötä, vaan tuottamaan lisää toimintaa ja tässä olemme kohtuullisen hyvin onnistuneetkin. Toimintaa on! Suunnistus on harrastettavana lajina hyvin työläs; karttojen teko, harjoitusten laadinta, rastien vienti ja haku jne. vaatii paljon talkootyöresursseja ja alueen seurojen pystyessä hyödyntämään toisiaan, tekemisen taso on parantunut ja ihmiset on saatu ohjattua samaan aikaan samaan paikkaan entistä tehokkaammin. Yhteisillä leireillä tekemiseen on tullut yksi vaihde lisää, kun naapuriseuralainen on hiillostanut niskassa. Yksi osoitus yhteistyön tiivistymisestä on myös vastikää käydyn 10milan seurojen yhteinen reissu ja yhteisjoukkueet. Etenkin nuorille tarjolla oli hieno uusi kokemus suunnistuksen parissa. Seuratyöntekijän jatkorahoituspäätös saatiin OKM:ltä huhtikuun lopussa ja 15 000 € tuki mahdollistaa Villen palkkauksen jatkumisen vuoden loppuun asti. Aika näyttää, pystyvätkö seurat jatkossa enää ilman tukea seuratyöntekijää palkkaamaan.
Huhtikuun loppuun mennessä SK Vuoksi ja Joutsenon Kullervo ottivat ison askeleen eteenpäin seurayhteistyön saralla hieman toisenlaisissa merkeissä, kun hakupaperit vuoden 2019 ja 2020 Leimaus-leirin järjestämistä varten jätettiin Suomen Suunnistusliiton toimistoon. Kesän lopulla selviää, saavatko seurat järjestettäväkseen aivan uudenlaisen haasteen. Leimaus-leirin keskiöksi on kaavailtu Ukonniemen liikuntapaikkakeskittymää ja majoituspalveluita. Puitteet siellä ovat erinomaisen hyvät, joten toiveet ovat leirin suhteen korkealla.
Kesä hujahtaa aina nopeasti. Nauti siitä NYT, vaikka suunnistuksen parissa! ;)
Terveisin,
Anni, pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti